Ga naar CrosBit Agenda

CrossFit is een ‘nieuwe’ kijk en manier op en van fitness zonder de traditionele fitnessapparatuur die we gewend zijn vanuit de reguliere sportscholen. Een ‘back to basic’ fitnessprogramma dat is ontwikkeld om de beoefenaar ervan optimaal voor te bereiden op ‘het onverwachte’. Zijn oorsprong komt vanuit het gewichtheffen, gymnastiek en atletiek met een prachtige link naar een gezonde levensstijl voor wat betreft voeding en het community gevoel.

CrossFit staat haaks op hettraditonele fitness en baseert alles op ‘functionele bewegingen’ zoals tillen, gooien, rennen, springen, klimmen, (op)trekken, duwen, zitten, staan met alles gericht om in het dagelijks leven zo goed als mogelijk te kunnen blijven functioneren en fit te blijven of juist worden.
Het gewichtheffen, de atletiek en gymnastiek onderdelen worden gecombineerd in één trainingsvorm. Gedurende de trainingen worden alle functionele bewegingen op een gevarieerde manier, op hoge intensiteit en in een redelijk korte tijdspanne uitgevoerd, wat een zeer effectief resultaat geeft op het gebied van de algehele gezondheid en sportprestaties.

Waar je andere sporten vaak maar op een aantal punten sterk ontwikkeld bent, train je binnen CrossFit alle aspecten zoals conditie, uithoudingsvermogen, kracht, flexibiliteit, coördinatie, balans, behendigheid, nauwkeurigheid, power/vermogen, snelheid en algehele uitvoering (Performance)
Het gaat er binnen CrossFit voornamelijk om om je niet te specialiseren in één specifiek sportonderdeel maar juist continue te werken aan verschillende fysieke vaardigheden.

Conditionele en kracht oefeningen worden met elkaar afgewisseld door middel van diverse materialen zoals b.v CrossFit Rack’s en Rigs, Jump Boxen, Olympische gewichten, halterstangen, kettlebells, medicijnballen, tractorbanden, zandzakken, touwen  en pull up bars.

De bedoeling van CrossFit is dat iedereen kan deelnemen ongeacht leeftijd, beroep of fysieke gesteldheid om een gezonde en fitte levensstijl te realiseren. Youtube of andere internet informatie geeft nog weleens de indruk dat CrossFit alleen voor topatleten is bedoeld met top prestaties terwijl dat helemaal het geval niet is. Alle oefeningen die er bestaan binnen CrossFit kunnen op verschillende intensiteiten worden uitgevoerd, aangepast aan elk niveau en/of fysieke gesteldheid, dit is juist om ervoor te zorgen dat het voor iedereen haalbaar is op zijn of haar eigen niveau. Het doel van CrossFit is om progressie te boeken op alle onderdelen en ieder op zijn of haar eigen manier en capaciteit.

TOP