Ga naar CrosBit Agenda

MAAK ACCOUNT

*

*

*

*

*

*

WACHTWOORD VERTEGEN

*

CTC

CTC is een CrossFit Techniek Class waarbij de aandacht vooral op het uitvoeren van de technieken binnen CrossFit ligt. Dat zijn zowel technieken binnen de weightlifting als de gymnastisch oefeningen, maar kan ook op het gebied van conditionele oefeningen zijn zoals hardlopen, roeien, bootcampachtige oefeningen etc.

Technieklessen zijn zeer geschikt voor de beginnende Crossfitter om alle technieken met de juiste aandacht aan te leren, als voor CrossFit atleten die al langer aan deze sport meedoen. Het is altijd goed om te blijven leren en de basis oefeningen goed te blijven oefenen. Practise Makes Perfect is een bekende tekst binnen CrossFit en hoe goed je ook denkt te zijn in deze sport, blijf altijd bij je basis als die goed is, kan je alleen maar nog beter worden. Een techniekles heeft tevens altijd een warming-up gedeelte met daarna uitgebreid 1 of meerdere technieken die worden doorgesproken en uitgevoerd en een korte WOD die gebaseerd is op de technieken die daarvoor uitvoerig doorgenomen zijn.

Een beginnende CrossFitter moet minimaal 8 tot 10 van deze lessen hebben bijgewoond om de meeste technieken aangeleerd te krijgen en zo steeds makkelijker mee te kunnen gaan in de reguliere WOD lessen. Op uitnodiging van de coach mag je dan bij goede uitvoering van de technieken en voldoende aanwezigheid meedoen met het fundamental examen, waarbij men alle fundamentals binnen CrossFit goed uitgevoerd kan laten zien en weet wat er met bepaalde benamingen en afkortingen bedoeld wordt.

TOP